Casa nematurata, musafiri asteapta!

Casa nematurata, musafiri asteapta!

Sambata, dimineata torida de vara. Era o zi perfecta pentru plaja, pentru cine avea timp de asta. Nu era cazul meu. Eu aveam in plan o curatenie drastica in casa. Din cauza programului incarcat, sambata este singura zi in care pot face curatenie ca la carte. Se intampla ca pana in acea zi, aproape toate zilele de sambata s-au lasat cu sarbatori, nunti si alte ocazii ce ma impiedicau sa imi dedic timp acestei “minunate” activitati. Oftez din adancul inimii, ma imbrac si ma duc pana la magazin sa cumpar cafea. Se anunta o zi lunga si plina.

– Buna ziua, un pachet de cafea, va rog!

– Poftiti! Va costa 15 lei. Va mai servesc si cu altceva?

– Mda….mi-ar trebui niste timp liber, aveti?

– Desigur, uitati aici!

Cu un zambet larg, vanzatoarea de la magazinul din colt imi intinsese o carte de vizita. Pana sa ma uit ce scrie pe acea carte de vizita, ma gandeam ca este ori o gluma, ori doamna statuse prea mult in soare.

– Ce este aceasta?

– Pai nu ati cerut timp liber? Acolo il veti gasi cu siguranta! Sunati si va veti convinge :)

– Dar….

– Aveti incredere! Sunati….

– Ok, va multumesc…..cred!

Am iesit din magazin usor debusolata. Doamna nu glumea si nici nu parea sarita de pe axa normalului. Totusi, despre ce era vorba? Nimeni nu are cum sa iti vanda timp liber. M-am uitat la acea carte de vizita, minute in sir. Curiozitatea ma macina si voiam sa sun. Cum sa sun? Ce sa le spun? Buna ziua, am auzit ca vindeti timp liber! Il dati la bucata, sau la kilogram? Aiurea! Ei si ce daca ma fac de ras? Doar nu ma cunosc oamenii astia! Vor spune ca a sunat o nebuna cu cerinte extreme, vor rade si in cateva zile vor uita incidentul. Sun!

–  Ati sunat la “Timp liber pentru dumneavoastra”, cu ce va putem ajuta?

– Buna ziua. Stiti, poate o sa vi se para ciudat, dar va asigur ca nu sunt nebuna (sper!). Am primit o carte de vizita care avea acest numar de telefon, de la o doamna care mi-a spus ca dumneavoastra vindeti…..timp liber? ….acum ma asteptam ca doamna de la capatul firului sa izbucneasca intr-un ras isteric si sa imi spuna ca este cazul sa ma trezesc din vis!

– Desigur! Noi va oferim timpul liber de care aveti atata nevoie! Este o zi superba, perfecta pentru plaja, nu-i asa?

Ok, asta chiar a fost ciudat….

– Da, chiar la asta ma gandeam eu mai devreme! Din pacate, astazi am programata o zi intensa de curatenie!

Habar nu aveam de ce ii spuneam femeii atatea chestii. Pana la urma sunasem pentru niste timp liber si totusi eu il pierdeam stand de vorba la telefon cu o necunoscuta.

– Aici intervenim noi! Va vom oferi timpul liber de care aveti nevoie?

– Cum asa?

– Noi venim la dumneavoastra si va facem curatenie, iar dumneavoastra va bucurati de o zi superba in aer liber. Ce spuneti?

– Dumneavoastra vorbiti serios?

– Evident! Daca doriti sa va spun cat va costa, comunicati-mi numarul de camere si de metri patrati.

 

– Tri camere si 90 de mp.

– Nu va costa absolut nim…………………

Conversatia se intrerupe brusc si un zgomot asurzitor incerca sa imi sparga timpanele! Ce este zgomotul asta??? Imi pare atat de cunoscut! Hmmm…. Ah, da! Alarma telefonului ma anunta ca este ora 07:00 si ca este cazul sa ma trezesc si sa ma apuc de treaba. Visul ala imi paruse atat de real, incat primul instinct a fost sa ma duc fuga sa cumpar cafea. Surpriza! Aveam cafea, aveam toate produsele de curatenie necesare (ca doar le cumparasem cu o zi in urma de pe www.clinit.ro), chef nu prea aveam, dar vorba aia….Pofta vine mancand! Sau….curatand!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *