Cum sa cumperi o locuinta din faza de proiect

Cum sa cumperi o locuinta din faza de proiect

Fiecare dintre noi viseaza la perfectiune; asta se reflecta si in ceea ce tine de camin, de intimitate, de casa. Asadar, cu teluri inalte propuse, s-ar putea sa va surada mai degraba ideea de a cumpara o locuinta cand aceasta nu este finalizata. O astfel de practica este destul de comuna in zilele noastre. Implica spirit creativ, viziune si nu numai, asta pentru ca trebuie sa reusiti sa vizualizati rezultatul dincolo de o schita si un santier.

Desigur, prima regula daca va doriti sa urmati un astfel de plan, se refera la alegerea unui dezvoltator care corespunde cu cerintele calitative pe care le aveti. Urmariti ce background are, ce proiecte a lansat pe piata si toate conditiile impuse. Experienta acestuia pe piata de profil poate fi un alt element important. Spre exemplu, o recomandare este si informarea online. avantgarden3.ro poate fi o sursa ideala daca ne gandim ca pune la dispozitie si forme variate de plata a locuintei si nu inseamna bani lichizi si suma totala achitata toata odata.

In plus, exista si varietate de locuinte, cu 2, 3 camere, in sistem duplex si multe altele, cu compartimentari diferite. Pana la urma conteaza si acest aspect pentru ca nu veti fi conditionat de o singura optiune. Iata alte cateva aspecte de luat in calcul:

  • Optiunile de plata pot varia. Avantajul este in orice caz ca aveti timp sa platiti in rate pana la finalizare. Uneori se cere un depozit pentru a semna un contract inca din faza de proiect.
  • O locuinta cumparata in faza de proiect sau in diferite stagii de constructie permite maleabilitate in schimbari. Viitori proprietari pot cere anumite elemente in mod expres cum ar fi un tip de placi ceramice, un anume tip de cada sau parchet peste tot. Optiunile in acest sens sunt nenumarate pana la urma.
  • Costurile de reparatii sunt excluse, locuinta avand avantajul de a fi nou construita. Si pentru ca sunteti aproape proprietar cu drepturi depline, puteti inca din faza de constructie sa vedeti concret ce tipuri de materiale se folosesc, deci avand certitudinea calitatii acestora, prin demonstratia cazului.
  • Pretul se poate sa fie usor mai mic. Cu toate acestea, nu trebuie sa va dea de gandit in sensul in care sa va ingrijoreze cu posibile aspecte ascunse. Practica in sine implica sume mai mici pentru cei rabdatori care isi planifica din timp achizitia.

Desigur, un contract va sta la baza continuarii de constructie a locuintei mult visate. Ar trebui sa va preocupe in mod special datele din acesta, ce termen de finalizare se ofera, posibile riscuri asumate, beneficii, despagubiri. Asta doar din maniera necesara de a fi precaut.

Alegerea unei locuinte este o decizie de termen lung si pe cat de mult cantareste, pe atat de serioase sunt aspectele ce se iau in calcul in aceasta ecuatie. Este absolut firesc sa va doriti sa fiti prezenti inca din punctul zero. Este totusi nevoie de rabdare daca veti semna un contract pentru cumpararea unei locuinte ce urmeaza sa se construiasca.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *