Prima zi de FISV2017

Prima zi de FISV2017

Aseara s-a dat mult asteptatul start al Festivalului International de Statui Vivante, editia 2017, organizat de Teatrul Masca din Bucuresti.

Deschiderea FISV2017 a avut loc in curtea casei Filipescu – Cesianu situata pe Calea Victoriei, unde ne-am intalnit cu personalitati marcante pentru istoria lumii: Einstein, Walt Disney, Mozart, Bell, Franz Sacher, Tomas Bata si multi altii, iar pe trotuarele ce strabateau o parte din Calea Victoriei, zeci de statui vivante au incantat publicul cu numere de exceptie.

(poze din arhiva personala)

Festivalul a inceput la ora 20:00 si s-a incheiat putin dupa ora 22:00. Asa cum ma asteptam, copiii au fost fascinati de statuile vivante si nu isi doreau sa plece de acolo pana cand spectacolul nu se incheia. S-au dus negocieri “dure” intre parinti si copii. Am asistat la o discutie intre o mamica si baietelul sau, care mi-a adus un zambet larg pe fata. Mamica ii explica pustiului ca trebuie sa mearga acasa pentru ca este aproape ora 22:00 si ca a doua zi trebuie sa mearga la scoala, iar cel mic ii promitea ca se va trezi dis de dimineata fara prea multe comentarii, ba mai mult, a promit chiar ca va manca broccoli daca raman pana la incheierea spectacolului. Vazand dorinta atat de mare a celui mic de a asista la spectacol, mamica a zambit si s-a lasat induplecata chiar daca, probabil, era constienta de faptul ca “promit chiar ca voi manca si broccoli” a fost o minciunica nevinovata.

Festivalul continua dupa cum urmeaza:

  • 31 mai – 1 iunie– Parcul Humulesti din cartierul Ferentari;
  •  2 – 3 iunie– Parcul Crangasi situat in cartierul Crangasi;
  •  4 – 5 iunie – Parcul Herastrău, intrarea din Soseaua Nordului, langa Roata Mare.

Dat fiind faptul ca in perioada 1-5 iunie, romanii se bucura de o mini vacanta cu ocazia Rusaliilor, perioada in care se desfasoara FISV2017 a fost aleasa perfect si astfel cei mici se pot bucura de spectacol fara ca parintii sa le aduca aminte ca nu pot sta mult pentru ca a doua zi urmeaza sa mearga la scoala.

Ca in fiecare an, Teatrul Masca a facut o treaba extraordinara, pentru ca desi stiam ca privesc actori deghizati in statui, uneori puteam sa jur ca au strecurat si statui reale printre ei, asta pana cand se miscau si “ma contraziceau”.

Trebuie neaparat sa veniti intr-unul din parcurile in care se desfasoara festivalul, macar pentru 30 de secunde, atat! Nu aveti nevoie de mai mult timp pentru a va convinge ca trebuie sa ramaneti pana la finalul spectacolului si insist sa ii aduceti si pe cei mici cu voi. Veti fi cu totii fascinati de ceea ce se intampla in jurul vostru. Foarte important de stiut este faptul ca intrarea este libera in toate cele 3 parcuri in care se va desfasura festivalul.

P.S. Aseara am vazut foarte multi turisti straini care se minunau de atmosfera de poveste in care au intrat. Asadar, daca aveti amici ce au venit in vacanta in Bucuresti si doriti sa ii impresionati, veniti cu ei la Festivalul International al Statuilor Vivante. Efect garantat!

(poze din arhiva personala)

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *