Ai spart oalele

Ai spart oalele

….si-ai mancat sarmalele!

Este imposibil sa existe vreo persoana care sa nu stie la ce ma refer. “V-ati ascunselea” este cel mai popular joc al tuturor timpurilor si este, deasemenea, jocul copilariei mele de care imi amintesc zilnic cu nostalgie. Impreuna cu prietenii de bloc (si aveam gasca numeroasa, nu gluma) eram in stare sa ne jucam “V-ati ascunselea” pana cand se intuneca si parintii veneau sa ne ia de urechi, acasa.

Paradoxal, astazi lucrurile stau total diferit. Copiii traiesc in lumea virtuala si rar mai vezi cate unul care sa se joace afara din casa, fara sa tina in mana un telefon sau o tableta. Tin minte ca ne era groaza de “pedepsele” pe care ni le aplicau parintii nostri atunci cand faceam boacane (eram campion mondial la asta): NU MAI AI VOIE AFARA, O SAPTAMANA! Pe cand astazi, pedepsele ar trebui sa sune: ESTI PEDEPSIT, TREBUIE SA IESI CU COPIII LA JOACA, FARA TELEFON!

Este trist ca s-a ajuns aici, este trist ca nu mai vedem sotroane desenate pe asfalt, copii care sar coarda ori joaca “Ratele si vanatorii”. Locuiesc intr-un cartier marginas din Bucuresti si anume cartierul Militari. In aceasta zona locuiesc persoane cu un nivel de trai cel mult decent, majoritatea ducand grija zilei de maine, insa copiii sunt….fericiti! In timpul zilei, cand pustii sunt la scoala, de afara “rasuna” o liniste apasatoare, insa pe seara linistea este spulberata de rasul copiilor, de mingea batuta de asfalt, de…..”Ai spart oalele si-ai mancat sarmalele”. Acesti copii sunt pentru mine, copiii cu o copilarie….

Dragi parinti, in mana voastra sta puterea de a le oferi copiilor vostri o copilarie frumoasa. Sa fii fericit nu inseamna sa ai ultimul tip de smartphone! Sa fii fericit inseamna sa alergi, sa te bucuri de natura, sa te bucuri de activitati impreuna cu parintii! Maine este ziua lor, a celor mai sincere si minunate fiinte din vietile noastre: COPIII! Incepand de maine, 1 iunie si pana pe 4 iunie, Opera Comica pentru copii va ofera posibilitatea de a va duce impreuna cu cei mici la Festivalul Opera Copiilor ce va avea loc in parcul Herastrau si la Muzeul Satului.

In cadrul acestui festival, copiii se vor bucura de numeroase activitati precum: Face Painting, Photo Point, Puzzle Point, Cinema OCC, Jocurile. Magazinul Operei Comice pentru Copii,  peste 15 spectacole de muzica, teatru, balet sau street dance, plus o gala extraordinara in care se vor intalni cu cele mai frumoase povesti ale Operei Comice pentru Copii, plus multe ateliere pentru copii si parinti, toate acestea fiind oferite in mod GRATUIT! Nu va costa absolut nimic, iar cel mic se va distra de minune! Mai aveti nevoie de alte motive pentru a merge impreuna cu cei mici la acest festival? Pentru mai multe detalii despre festival si pentru a va anunta participarea, click aici si veti fi redirectionati catre pagina oficiala a Festivalului Opera Copiilor.

Mai jos regasiti programul complet al festivalului. Sper sa va incante si sa mergeti cu cei mici acolo. Vor aprecia asta mai mult decat daca i-ati lasa toata ziua in fata televizorului sau a oricarui device care l-ar purta intr-o lume virtuala lipsita de…..COPILARIE!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *