Proaspeti parinti?

Proaspeti parinti?

Venirea pe lume a unui copil este probabil cel mai frumos lucru ce poate avea loc in viata unor oameni. Cred ca acele momente sunt printre putinele in care esti incercat de un amalgam de sentimente, toate in acelasi timp: fericire, emotie, teama. Un nou nascut are nevoie de toata atentia si afectiunea parintilor, lucru ce duce de cele mai multe ori la oboseala fizica si psihica a acestora si de aceea trebuie sa isi schimbe ritmul de viata cu care erau obisnuiti inainte de venirea pe lume a bebelusului si sa faca timpul sa treaca in favoarea lor.

Oricat de bine te-ai pregatit inainte ca cel mic sa se nasca, tot realizezi ca iti mai lipseste ceva. Bine, asta daca nu luam in calcul faptul ca exista parinti superstitiosi care nu cumpara nimic pentru bebe inainte ca acesta sa se nasca. De obicei, mamicile sunt cele care se ocupa de aranjarea camerei copilului, achizitionarea accesoriilor pentru alimentatie, igiena si siguranta, si altele, insa dupa nastere ele devin angajate full time 24 de ore din 24, 7 zile din 7, seful fiind intotdeauna bebelusul si asta le limiteaza in mare parte disponibilitatea de a pleca in “delegatie” pana la magazin. Desigur, sunt si tatici care se pricep de minune la arta cumparaturilor de produse pentru bebelusi, insa ii putem numara pe degete. Nu demult, am asistat intr-un magazin la o scena in care personajul principal era un tatic ce primise sarcina de a cumpara tetine, iar personajele secundare: sotia care nu raspundea la telefon, soacra, mama, sora, cumnata, sora cumnatei. Bietul om se luase cu mainile de cap si cred ca era pe punctul de a suna la 112 pentru a afla ce fel de tetine trebuie sa cumpere.  Cand ajunsese aproape de limita puterilor, suna sotia si il scoate pe tip din impas: “Pai de unde era sa stiu ca a adormit bebe si tu ai telefonul pe silent? Habar nu am ce tetine sa iau! De ce nu mi-ai spus ca sunt doua milioane de feluri de tetine? Ei, na! Nu raman singur cu el acasa, ca mi-e frica!…..Da, le-am gasit, le iau pe astea”

Nu mi-a fost greu sa imi imaginez cam ce i-a spus sotia: “Ai patit ceva? Si atunci, de ce ai sunat de 10 ori??? Doarme copilul si telefonul este dat pe silent, evident!!! Ia modelul “X”! Lasa ca data viitoare ramai tu cu el acasa si merg eu sa cumpar!” Bineinteles ca nu am de unde sa stiu exact ce i-a spus sotia, insa am inteles cat le este de greu taticilor sa cumpere ceva pentru bebelusi, daca nu au indicatii clare.

Dupa aceasta intamplare, m-am gandit sa caut magazine online care i-ar putea ajuta pe proaspetii partinti sa economiseasca timp si sa cumpere cele necesare fara sa isi mai faca nervi. Am gasit o multitudine de magazine online care comercializeaza produse dedicate bebelusilor, insa am descoperit unul care contine produse de la carucioare, scaune de masina, jucarii si pana la accesorii pentru alimentatie, igiena, siguranta. Produsele sunt dedicate atat nou-nascutilor, cat si scolarilor si prescolarilor. Dupa ce am navigat cateva ore bune pe site-ul www.allkids.ro, caci despre ei este vorba, va spun sincer ca mi s-a facut un dor de copilarie incat aproape mi-au dat lacrimile. In categoria “Joaca si activitati”, de exemplu, am vazut o multime de jucarii atat de interior cat si pentru exterior pe care nici macar nu le-am visat in copilaria mea (intrucat multe dintre ele nu existau pe atunci), insa pe care mi-as dori sa i le cumpar copilului meu, atunci cand acesta se va hotara sa vina in viata noastra.

Pana atunci, revenind la problema timpului, le recomand parintilor sa isi faca majoritatea cumparaturilor online si sa economiseasca timp dar si bani. Astfel, cu un efort minim, vor scuti drumul pana la magazin, banii cheltuiti pe transport si vor achizitiona aceleasi produse la preturi mai mici, deoarece magazinele online practica preturi mai mici decat magazinele fizice, dar asta este o alta discutie si voi atinge acest subiect intr-un articol viitor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *